Dragovoljno predali streljivo i ručnu bombu

Slika /2018/streljivo.jpg

Policija zahvaljuje građanima koji su odlučili svoj dom sigurnijim te poziva sve one koji još posjeduju oružje ili streljivo da ga bez ikakvih sankcija predaju policiji

Foto: Ilustracija
 
Tijekom jučerašnjeg dana, građanin je pulskoj policiji dragovoljno predao 100 komada streljiva i ručnu bombu koje je pronašao prilikom čišćenja kuće u Škatarima.
Dan ranije još jedan savjesni građanin predao je rovinjskoj policiji 117 komada streljiva različitih kalibara koje je pronašao prilikom čišćenja gospodarskog objekta u Balama.
 
Policijska uprava istarska podsjeća građane da je akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje u tijeku te da svi koji posjeduju nedozvoljeno oružje ili oružje za koje nemaju dozvolu mogu predati to oružje policiji, a pritom se protiv njih neće pokrenuti ni kazneni ni prekršajni postupak.
 
Građani koji žele predati oružje, nikako ga ne smiju donositi u policijsku postaju niti ga dirati do dolaska policijskih službenika. O tome mogu obavijestiti policiju pozivom na broj 192 te će na njihovu adresu doći protueksplozijski djelatnici koji će oružje ili eksplozivna sredstva preuzeti na siguran način.

Stranica