Držale pse bez nadzora

Slika PU_I/službeni pas.jpg

Pulska će policija, radi držanja životinja bez nadzora, prijaviti 59-godišnjakinju iz Zagreba i 30-godišnjakinju iz Pule.

Foto: Ilustracija

Pulska će policija, radi držanja životinja bez nadzora, prijaviti 59-godišnjakinju iz Zagreba i 30-godišnjakinju iz Pule.

Naime, u subotu oko 15 sati u parku Rt Kamenjak u Premanturi, dvije su žene izvele u šetnju svoje kućne ljubimce, 59-godišnjakinja psa mješanca njemačkog ovčara i šarplaninca, a 30-godišnjakinja pekinezera. Oba psa su bila bez povodca te su životinje počele lajati jedna na drugu, a u jednom trenutku mješanac je zubima uhvatio pekinezera i ozlijedio ga. Pas je prevezen u veterinarsku stanicu, ali je od zadobivenih ozljeda uginuo.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv obje žene slijedi podnošenje optužnog prijedloga Prekršajnom sudu u Puli.  

 

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska ponovno upozorava vlasnike kućnih ljubimaca (pasa) da prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na ljude ili druge životinje, koriste povodac i brnjicu.    

Vlasnicima životinja skrećemo pozornost i na preporuke veterinarske službe, obzirom se približava ljeto, a tako i ljetne vrućine kada su psi nervozniji, što nerijetko završava ugrizima. Stoga, savjetujemo vlasnicima pasa da svoje ljubimce ne šeću u vrijeme najvećih vrućina, nego rano ujutro ili navečer kad zahladi te da ih obavezno vode na povodcu kako bi životinje bile pod kontrolom vlasnika.



Stranica