Držali pse bez nadzora

Slika PU_I/vijesti/2015/pas bez nadzora.jpg

Na području Policijske postaje Pula-Pola su protekla dva dana zabilježena su dva slučaja držanja životinja bez nadzora. 

Foto: Ilustracija 

U protekla dva dana na području Policijske postaje Pula-Pola zabilježena su dva slučaja držanja životinja bez nadzora.

Naime, 2.svibnja oko 15.00 sati, u Šišanu, u Ulici  G.Tromba, pas mješanac kojeg je 37-godišnjak držao bez nadzora, istrčao je na ulicu i ugrizao 63-godišnjeg prolaznika za nogu, lakše ga ozlijedivši. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 37-godišnjaku je naplaćena novčana kazna.

Drugi slučaj dogodio se 3. svibnja 11,15 sati u Puli, Kavrerski put, kada je 22-godišnjak u otvorenom dvorištu ostavio bez nadzora psa pasmine cane corso. Pas je jednom trenutku istrčao na ulicu gdje je skočio na 36-godišnju prolaznicu koja se od ugriza uspjela zaštititi torbicom. Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 22-godišnjaku je naplaćena novčana kazna.

Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu.



Stranica