Državno natjecanje "Sigurno u prometu 2016" u Puli

Slika PU_I/vijesti/2016/državno natjecanje.jpg

Foto: PU istarska

Jučer, 19. svibnja,službeno je otvoreno državno natjecanje ''Sigurno u prometu 2016", koje se od 17. do 20. svibnja održava u pulskoj Osnovnoj školi Veli Vrh. Prisutne natjecatelje, goste i njihove mentore srdačno su pozdravili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović, zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, predsjednik Auto Kluba Pula-Rovinj Ljubomir Cerovac, načelnik Sektora policije Božo Kirin, ispred Agencije za odgoj i obrazovanje Viktorija Hržica, predstavnica OŠ Veli Vrh Patricija Percan Pamić te predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek koji je i otvorio samo državno natjecanje.

Načelnik Kirin pozdravio je natjecatelje i zaželio im uspjeh na predstojećem natjecanju, a osim njega, na svečanosti su sudjelovali i predstavnik Ravnateljstva policije, Službe za sigurnost cestovnog prometa Miron Huljak te načelnik Postaje prometne policije Pula-Pola Domagoj Fabijančić i drugi djelatnici prometne policije. Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola, Mišo Petrlić i Luka Mesić, aktivno su pratili i pružali pomoć organizatoru i natjecateljima prilikom praktičnog dijela natjecanja – vožnje biciklom na posebno uređenom biciklističkom poligonu.

Inače, državno natjecanje ''Sigurno u prometu" održava se 24 godinu za redom, u organizaciji Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Agencije za odgoj i obrazovanje, a cilj samog natjecanja je uključenje što većeg broja djece, koja se kroz ovu edukativnu akciju upoznaju s prometnim propisima i sigurnosnim pravilima. Ove godine na natjecanju sudjeluju 84 natjecatelja iz svih županija s područja Hrvatske, odnosno 21 ekipa s po četiri člana.



Stranica