Dvojac činio niz prometnih prekršaja i posjedovao drogu

Slika /2020/1 policija natpis2.jpg

Policija je prekršajno prijavila dvojicu muškaraca

Foto: Ilustracija

Labinska policija kontrolirala je 17. studenog oko 15,15 sati u Potpićnu traktor kojim je upravljao 29-godišnjak. Tijekom kontrole utvrđeno je da vozač upravlja neregistriranim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, a muškarac je odbio i ponuđeno testiranje na prisutnost alkohola i opojnih droga u organizmu. Kod osobe je pronađen i PVC smotuljak sa manjom količinom marihuane.

Pulska policija je pak 18. studenog oko 15,20 sati na kolniku Medulinske ceste zaustavila i kontrolirala automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Muškarac je u vozilu posjedovao PVC vrećicu sa sadržajem 21,7 grama marihuane koju je tijekom postupanja pokušao odbaciti te su policijski službenici nad njime uporabili sredstva prisile. Ponuđeno testiranje na prisutnost opojnih droga u organizmu vozač je odbio te je isključen iz prometa.

Poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija je protiv obojice na nadležnim sudovima pokrenula prekršajne postupke.

Priopćenja