Dvojac upravljao vozilima sa više od 2 promila

Slika /2022/alkohol_pp.png

Policijski službenici su iz prometa isključili vozače koji su vožnjom pod utjecajem alkohola ugrožavali sigurnost prometa

Foto: Ilustracija

Prometna je policija u petak, 17. veljače oko 22,50 sati na kolniku Ulice Bože Gumpca u Puli zaustavila i kontrolirala teretno vozilo Citroen pulske registracijske oznake kojim je upravljao 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. Poradi sumnje da upravlja navedenim vozilom pod utjecajem alkohola, vozač je alkotestiran te je utvrđeno kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,11 promila.

Muškarac je isključen iz prometa te mu je poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama određena novčana kazna u iznosu od 1320 eura i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Porečka je policija jučer, 18. veljače oko 16,20 sati u mjestu Jehići zatekla i kontrolirala vozilo Toyota pulske registracijske oznake kojim je upravljao 43-godišnjak. Izvršenim alkotestiranjem kod vozača je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,12 promila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako vozač nema važeću vozačku dozvolu, a obzirom je postojala opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije policije.

Protiv njega će policija na nadležnom sudu pokrenuti prekršajni postupak.
 

Stranica