Dvojica mladića stradali na motoru

Slika PU_I///ZSCP.JPG

U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 20.30 sati, na državnoj cesti Pazin – Gračišće, kod mjesta Lindar, ozlijeđene su dvije osobe.

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 20.30 sati, na državnoj cesti Pazin – Gračišće, kod mjesta Lindar, ozlijeđene su dvije osobe.

Nesreća se dogodila kada je 30-godišnjak iz Pazina upravljao motociklom Suzuki, pulskih registracijskih oznaka, u smjeru Gračišća. U oštrom, nepreglednom zavoju, 30-godišnjak je zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola od 1,17 promila, izgubio kontrolu nad motociklom i sletio s kolnika. Motocikl je prednjim dijelom udario u zaštitnu ogradu, a vozač i njegov suputnik su pali na tlo.

Dvojica mladića su zbog zadobivenih ozljeda prevezeni u Opću bolnicu Pula, gdje je utvrđeno da je vozač lakše ozlijeđen, a da je njegov suputnik, 24-godišnjak iz Pazina, teže ozlijeđen. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, protiv 30-godišnjaka se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Budući su uzroci najtežih prometnih nesreća upravo neprilagođena brzina i alkohol, Policijska uprava istarska upozorava vozače, pogotovo vozače mopeda i motocikala, kao ranjiviju skupinu sudionika u prometu, da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol ili opojne droge. Ponovno skrećemo pozornost vozačima da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da pojačaju oprez u prometu i poštuju prometne propise.



Stranica