Dvojica prijavljena zbog prisile prema policijskim službenicima

Slika /2019/policija mračna2.jpg

Dvojica muškarca kazneno su prijavljena zbog sprječavanja službenih osoba u obavljanju službenih radnji

Foto: Ilustracija

Istarska policija prijavila je dvojicu muškarca zbog sumnje da su počinili kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Dvojica 31-godišnjaka su se 29. srpnja oko 5.30 sati potukla u Parku Franje Josipa u Puli, a kada su ih policijski službenici pokušali smiriti, jedan od njih je sa staklenom bocom krenuo prema policijskom službeniku. Kako bi spriječili napad, policijski službenici uporabili su sredstva prisile i priveli počinitelja u policijsku postaju, pri čemu je jedan policijski službenik lakše ozlijeđen, dok je počinitelj odbio liječničku pomoć.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 31-godišnjak počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi te se protiv njega podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Istog dana oko 19.15 sati policijski službenici su u Ulici Matea Benussija u Rovinju primijetili električni skuter s dvije sumnjive osobe. Vidjevši policijske službenike, putnik na skuteru se pješice dao se u bijeg, no policijski službenik ga je uskoro sustigao, a muškarac ga je tada šakom udario u lice. Policijski službenici priveli su počinitelja u policijsku postaju te je utvrđeno kako se radi o 29-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine koji je kod sebe imao dvije vrećice s ukupno 2.85 grama marihuane.

Prilikom policijskog postupanja počinitelj nije ozlijeđen, dok je policijski službenik zadobio lakše tjelesne ozljede. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.
 

Stranica