Edukacija gostiju kampa o sigurnosti imovine

Slika PU_I/vijesti/2013/infopunkt bijela uvala.jpg

Odjel prevencije Policijske uprave istarske nastavio je s provođenjem preventivnih aktivnosti u cilju povećanja zaštite imovine domaćih i stranih gostiju, koji tijekom ljeta borave u Istri.

Foto: PU istarska

Odjel prevencije Policijske uprave istarske nastavio je s provođenjem preventivnih aktivnosti u cilju povećanja zaštite imovine domaćih i stranih gostiju, koji tijekom ljeta borave u Istri.

Policijski službenici Odjela su jučer, zajedno s policijskim službenicima Policijske postaje Poreč, na info-punktovima u kampu Bijela Uvala i kampu Zelena Laguna informirali goste o samozaštitnim mjerama. Naime, upozorili su goste da se tijekom ljetovanja često događa da se vlasnici opuste i vode manje računa o svojoj imovini nego što bi je vodili kod kuće. Takvo ''ležernije'' ponašanje turista iskorištavaju počinitelji, koji ulaze o otvorene objekte ili provaljuju u objekte smještaja turista te im otuđuju novac, dokumente, fotoaparate, mobitele i druge vrednije predmete. Kako bi se gostima omogućilo da svoje ljetovanje u Istri provedu što ugodnije i bez negativnih uspomena, policijski službenici upoznali su ih s nekoliko jednostavnih mjera, koje mogu poduzeti, a kojima će povećati sigurnost svoje imovine:

  • držite odvojeno dokumente, kreditne kartice i novac,
  • kamere, fotoaparate, nakit i druge osobne stvari nikada ne ostavljate bez nadzora,
  • bicikl zaključajte i držite pod nadzorom,
  • vodite računa o svojim stvarima na plaži,
  • kada ostavljate vozilo, zaključajte sva vrata i prozore, a u samom vozilu ne ostavljate vrećice, torbice i druge predmete koji privlače pozornost lopova.

 

Osim savjeta u svezi zaštite imovine, policijski službenici su goste kampa educirali i o mjerama sigurnosti na moru. Naime, upozorili su ih da vode računa o zaštićenim vrstama, kao što su prstaci i periske te da budu oprezni prilikom ronjenja, glisiraranja i kupanja. Gosti, mahom stranci, su sa zanimanjem slušali savjete policijskih službenika, koji su im podijelili i prigodne letke informativnog sadržaja.



Stranica