Edukacija motorista

Slika PU_I/vijesti/2015/karavana.JPG

Foto: Ilustracija

Kako bi se povećala sigurnost vozača motocikala i motora u prometu, policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola i Službe za sigurnost cestovnog prometa PU istarske su jučer, na dijelu parkirališta centra „Karlo Rojc“ u Puli, održali javnu tribinu sklopu provođenja edukacijsko pokazne manifestacije, koju je organizirala udruga Karavana za život ''Bikeri na cesti''.

Policijski službenici educirali su četrdesetak vozača motocikla i mopeda te su ih upozorili na opasnosti kojima su izloženi na cesti, kao i na činjenicu da su dužni poštivati prometne propisei pravila. Sudionici edukacije imali su prilike isprobati i tzv. pijane naočale te se tako i osobno uvjeriti kako već i manje količine alkohola u organizmu smanjuju percepciju i utječu na vožnju.

Nakon edukacije, u drugom dijelu manifestacije, članovi demo teama udruge Karavana za život ''Bikeri na cesti'' praktičnosus motociklima izveli pokazne vježbe,vezane za sigurnu vožnju motociklom i mopedom, a jedan od sudionika vježbe bio je i policijski službenik Postaje prometne policije Pula-Pola Antun Marić.



Stranica