Edukacija o samozaštitnom ponašanju

Slika PU_I/vijesti/2016/buje ip.JPG

Foto: PU istarska

Odjel prevencije Policijske uprave istarske nastavio je s provođenjem preventivnih aktivnosti u okviru preventivnog projekta „Zaštitimo svoju imovinu“, pa su tako dana 6. travnja, u organizaciji Policijske postaje Buje, policijski službenici educirali građane o samozaštitnom ponašanju.

Na prostoru održavanja mjesečnog sajma u Bujama, policijski službenici sa na info punktu građanima dijelili edukativne letke. Osim putem letaka, građane su policijski službenici i savjetima upućivali kako mogu zaštiti  svoje domove od provala, savjetovani su ih  kako se zaštiti  od prijevara već  na kućnom pragu, odnosno upoznali su ih s najčešćim trkovima kojima se prevaranti služe kako bi ušli u njihove domove. Osim zaštite od provala i prijevara, policijski službenici su govorili i o zaštiti bicikala, pri čemu su  dijeljeni edukativni letci. Također su građane savjetovali da se pridržavaju prometnih propisa, da brzinu prilagode uvjetima na cesti te da ako piju, ne voze.

Budući ovakve preventivne akcije imaju pozitivan odjek u javnosti te ih građani dobro prihvaćaju i sa zanimanjem slušaju savjete policijskih službenika, Odjel prevencije će nastaviti s njihovim provođenjem tako da će se slični info punktovi uskoro organizirati i u drugim gradovima na području Istre.



Stranica