Edukacija o trgovanju ljudima

Slika PU_I/vijesti/2013/predavanje trgovanje ljudima.JPG

U Policijskoj upravi istarskoj održana je danas edukacija policijskih službenika koji su u svakodnevnom radu zaduženi za identifikaciju žrtava trgovanja ljudima, te rade na poslovima suzbijanja organiziranog kriminaliteta-suzbijanja trgovanja ljudima, prostitucije, krijumčarenja osoba, nezakonitih migracija i kriminaliteta na štetu djece i maloljetnika.

Foto: PU istarska  

U Policijskoj upravi istarskoj održana je danas  edukacija policijskih službenika koji su u svakodnevnom radu zaduženi za identifikaciju žrtava trgovanja ljudima, te  rade na poslovima suzbijanja organiziranog kriminaliteta-suzbijanja trgovanja ljudima, prostitucije, krijumčarenja osoba,  nezakonitih migracija i  kriminaliteta na štetu djece i maloljetnika.

Edukaciju, čiji je cilj jačanje postupka identifikacije žrtava trgovanja ljudima, provela je Olga Bijelić, policijska službenica Službe organiziranog kriminaliteta u Ravnateljstvu policije. U svojem obraćanju istaknula je važnost proaktivnog, preventivnog i represivnog djelovanja, međusobne razmjene informacija i suradnje, kako među različitim rodovima policije, tako i s drugim nadležnim tijelima  i institucijama i organizacijama civilnog društva. Osim toga, gđa Bijelić naglasila je kako je za suzbijanje problematike trgovanja ljudima bitno stalno razvijanje međunarodne i regionalne suradnje.

Isto tako, naglasila je i potrebu preventivnog djelovanja u cilju senzibilizacije potencijalnih žrtava trgovanja ljudima i ukazivanje na opasnosti i rizike potencijalno ranjivih skupina ove vrste kriminaliteta.



Stranica