Godišnja skupština Udruge umirovljenika Policijske uprave istarske

Slika PU_I/vijesti/2013/umirovljenici2.JPG

Danas je u prostorijama policijske uprave održana godišnja, ujedno i izborna skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Istre.

Foto: PU istarska

Danas je u prostorijama policijske uprave održana godišnja, ujedno i izborna skupština Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Istre.

Skupštini je prisustvovao velik broj članova, kojima je predsjednik Udruge Ivan Anić, prezentirao izvješće o radu Udruge za prethodnu godinu. Nakon iznijetog izvješća, prisutnima se obratio načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar, koji je bivše kolege upoznao s aktivnostima koje su se provodile na području policijske uprave u 2012. godini, kao i sa stanjem sigurnosti na području Istre. Načelnik uprave posebno se osvrnuo i na ponovno uvođenje pričuvne policije, koja bi trebala biti ispomoć redovitoj policiji u određenim situacijama, poput turističke sezone i u drugim prilikama kada postoji potreba za više policajaca te je istaknuo kako bi se u takvoj pričuvnoj policiji svakako našlo mjesta i za neke od umirovljenih djelatnika policije.

U nastavku skupštine, članovima je prezentirano financijsko izvješće i druga izvješća rukovodstva Udruge, a predstavljen je i program za tekuću godinu. Budući je ovo bila i izborna skupština, članovi Udruge odabrali su i novo rukovodstvo pa je tako za predsjednika imenovan Mario Franinović, dopredsjednik je ostao Karlo Peruško, a za tajnicu i blagajnicu imenovana je Nevija Raste. Također je imenovan i novi nadzorni odbor u sastavu Šime Perica, Josip Rafaelić i Nela Zrnić.



Stranica