Grad Pazin dobio nogostup sufinanciran iz sredstava Nacionalnog Plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske

  • Slika /2022/nogostup-pazin1.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo unutarnjih poslova sudjelovalo je u sufinanciranju poboljšanja prometno-tehničkih uvjeta izgradnjom nogostupa u dužini cca 150 metara u ul. Vranica u Pazinu u cilju zaštite najranjivijih sudionika u prometu (pješaka)

Foto: PU istarska

U cilju smanjenja stradavanja u prometnim nesrećama i podizanju prometne kulture, uz provedbu preventivno-represivnih aktivnosti, Ministarstvo unutarnjih poslova sudjeluje i u sufinanciranju sanacija opasnih mjesta na područjima gradova i općina za koje procijeni da je potrebna sanacija kako bi se doprinijelo povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

Tako je od strane Ministarstva unutarnjih poslova za 2022. godinu odabrana sanacija opasnog mjesta – izgradnja nogostupa u dužini od 150m kod ulice Vranica u Pazinu gdje je danas u prisutnosti voditelja Službe prometne policije PU istarske Josipa Lukića, pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav Grada Pazina Elvisa Klimana i izvođača radova Istarskih cesta d.o.o. izvršen tehnički pregled nogostupa koji je stavljen u funkciju. Izgradnjom nogostupa pješaci više neće biti ugroženi kretanjem uz rub kolnika, te im je povećana sigurnost kretanjem izgrađenim nogostupom.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova sklopilo je sporazum sa Gradom Pazinom o sufinanciranju radova na sanaciji opasnog mjesta - izgradnja nogostupa kod ulice Vranica koja sredstva u iznosu od 70 posto, tj. do iznosa od 293.629,00 kuna sufinancira iz Nacionalnog Plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, dok preostalih 30 posto sufinancira Grad Pazin. Valja istaknuti kako je financiranje aktivnosti predviđenih Nacionalnim planom sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030. godine predviđeno sredstvima iz fondova Europske unije, sredstvima stručnih organizacija utvrđenih posebnim ugovorom s Ministarstvom unutarnjih poslova, sredstvima osiguravajućih društava utvrđenih posebnim ugovorom s Ministarstvom unutarnjih poslova i sredstvima prikupljenim od donacija.
 

Stranica