Info punkt na Verudeli posjetila i zamjenica gradonačelnika Pule

Slika PU_I/vijesti/2014/Verudela.JPG

Foto: PU istarska

U nastavku provođenja preventivnog projekta ''Sigurnost u turističkoj sezoni'', danas je od 9 do 11 sati, u turističkom naselju Verudela održan info punkt policije.

Kontakt policajac Policijske postaje Pula-Pola, u suradnji s policijskim službenicama Odjela prevencije Policijske uprave istarske, brojne strane turiste turističkog naselja educirao je o osnovnim pravilima samozaštitnog ponašanja za vrijeme godišnjeg odmora. Savjeti koji su podijeljeni turistima predstavljaju minimalne obrasce ponašanja svakog gosta u uobičajenim situacijama, kada poneseni atmosferom opuštenosti na godišnjim odmorima, prilikom izlaska iz stambenih objekata, zaborave zatvoriti prozore i vrata na objektima ili ih zaključati, pa sve do do situacija kada smatraju da na plažu trebaju sa sobom ponijeti više novaca ili tehničkih uređaja, od onoga što će im uopće zatrebati. Kako u objektima smještaja ili na recepcijama postoje sefovi za odlaganje vrijednosti, sugerirano im je da ih i koriste, a oni turisti koji su u objekte smještaja došli s vlastitim ili unajmljenim prijevoznim sredstvima, poučeni su kako  ostavljanje i manje vrijednih stvari na vidljivim mjestima u vozilu ili minimalno otvorenog prozora, kako se vozilo prilikom ostavljanja na suncu ne bi jako ugrijalo, predstavlja laku priliku za provalnika.

Turisti su bili zainteresirani i za informacije o zaštićenim svojtama u Republici Hrvatskoj, budući do sada nisu čuli da je izlov periski i prstaca zabranjen, zanimala su ih i ograničenja za kupače i glisere na moru te destinacije zanimljive za ronjenje, koje sadrži letak ''Ronioci oprez''.

S ciljem pružanja podrške provedbi ovog projekta, nastalog u Policijskoj upravi istarskoj, info punkt na Verudeli posjetila je i zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci sa suradnicom te im je načelnica Policijske postaje Pula-Pola Tatjane Božac-Maksić prenijela informacije o opsežnim aktivnostima koje policijski službenici pulske policije provode po navedenom, ali i drugim preventivnim  projektima na postajnom području. Zamjenica gradonačelnika gđa. Elena Puh Belci iskazala je interes Grada Pule za daljnjom suradnjom, kako na ovom, tako i na ostalim projektima, kojima se povećava sigurnost građana.



Stranica