Ironman 70.3 Poreč: provjerite koje prometnice će biti zatvorene

Slika /2023/Mape o zatvaranju cesta_IronManPromet2.jpg

Pojedine prometnice bit će zatvorene za promet, no u svakom trenutku bit će ponuđene i alternativne mogućnosti dolaska građana do željenih destinacija

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 15. listopada, na istarskim prometnicama odvijat će se drugo izdanje triatlonske utrke Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska.  Na utrci će sudjelovati više od tisuću i pet stotina rekreativnih triatlonaca, a start utrke je u 8 sati ispred Hotela Parentium Plava Laguna. Na prometnicama kojima prolaze biciklisti te trkači za vrijeme trajanja utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa te će se pojedine prometnice zatvarati za promet.

Iako će pojedinim dionicama biti otežano prometovanje, u svakom trenutku biti će ponuđene i označene alternativne mogućnosti dolaska građana do traženih destinacija.

Posebna prometna regulacija će se odvijati u sljedećim terminima i područjima:

Od 8 do 10 sati:
  • državna cesta D-75 (kružni tok Aquacolours do Funtane)

0d 8 do 14 sati:
  • od Aquacoloursa Porečka zaobilaznica D-75  do Kukci
  • županijska cesta 5046 do Višnjana

Alternativni pravci za dolazak iz smjera Pazin – Poreč biti će omogućen preko Višnjana-Kaštelira- Tara, a za izlazak Poreč – Pazin preko naselja Valkarin – Musalež. Ulazak u Poreč sa sjeverne strane biti će moguć cijeloga dana kroz Gornje Špadiće. 

Mole i mještani Nove Vasi da koriste alternativne izlaze/ulaze u mjesto koji će biti osigurani tijekom cijelog perioda.

Od 10.30 do 16.30 sati za automobilski promet će biti zatvorene ulice:
  • Turistička ulica  – Obala maršala Tita

Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju i suradnji te pozivamo na poštivanje prometnih propisa kako bi ova cijela manifestacija protekla sigurno. 
 

Pisane vijesti