Isključeni iz prometa zbog prebrze vožnje i vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /2018/prometna policija motorist.jpg

Policijski službenici su i tijekom prethodnog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda je na području PU istarske evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama devet je osoba lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u dvije prometne nesreće.
 
Utvrđeno je 186 prekršaja, od koji izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina - 85 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 29 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 15 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 13 prekršaja
  • ostali prekršaji - 44 prekršaja
 
Tijekom vikenda kontrolirano je 298 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 19 vozača i jedno vozilo.

Događaji koje izdvajamo:

Prometna policija je 5. svibnja oko 2 sata zaustavila 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2.56 promila upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, kolnikom Ceste prekomorskih brigada u Puli. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pulska prometna policija je jučer oko 19.35 sati na kolniku autoceste A9 kod čvora Baderne zaustavila 34-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake, brzinom od 184 km/h  (umanjeno za sigurnosnu razliku na 164), na mjestu gdje je brzina ograničena na 110 km/h.
Također, utvrđeno da vozač upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije te da je za njim raspisana potraga. Protiv vozača se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Priopćenja