Isključeni iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /2018/alkotest.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 10. do 12. prosinca, na području Policijske uprave istarske evidentirane su tri prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije su osobe lakše ozlijeđene, a alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći.

Policijski službenici su tijekom vikenda kontrolirali ukupno 640 vozača/vozila. Iz prometa su isključili 30 vozača i 4 vozila. Utvrđeno je 297 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 123 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 30 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 34 prekršaja
  • ostali prekršaji – 72 prekršaja.
Pulska policija je u subotu 11. prosinca oko 00.14 sati u Ulici Boškovićev uspon zaustavila automobil Opel, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnji srbijanski državljanin. Vozač se prethodno kretao kolnikom Gajeve ulice te je dolaskom do raskrižja s Tentorovom ulicom ušao u jednosmjernu ulicu, gdje je nastavio vožnju u zabranjenom smjeru kroz Ulicu Boškovićev uspon, gdje ga je zaustavila policija. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.49 promila. Vozač je uhićen i isključen iz prometa te mu je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena novčana kazna u iznosu od 12.300 kuna.

Prometna pulska policija je 12. prosinca oko 23.30 sati u Ulici Burle u Medulinu zaustavila 33-godišnjaka koji je upravljao automobilom BMW, varaždinskih registracijskih oznaka. Obavljenim nadzorom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 2.30 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog određenih mu 12 prekršajnih bodova. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač će danas biti priveden na nadležni sud.

Stranica