Isključeni iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

Slika /2021/A11bljeskalica.jpg

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija
 
U dane vikenda, od 4 do 6. studenoga, na području Policijske uprave istarske evidentirano je osam prometnih nesreća, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba zadobila je teške, a jedna lakše.
 
Tijekom vikenda kontroliran je 470 vozač. Iz prometa je isključeno 20 vozača i pet vozila. Policijski službenici utvrdili su 191 prekršaj:
  • nepropisna brzina – 56 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 38 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 28 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 15 prekršaja
  • neregistrirano vozilo – 6 prekršaja
  • ostali prekršaji – 48 prekršaja
 
U subotu, 5. studenoga oko 23.50 sati porečka policija je u Gornjim Špadićima u prometu zatekla i kontrolirala 52-godišnjaka koji je upravljao automobilom Peugeot, pulske registracijske oznake. Policijski službenici alkotestirali su vozača i utvrdili kako je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.48 promila i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, a muškarac nije imao ni važeću osobnu iskaznicu. Muškarac je uhićen i smješten u posebne prostorije, a protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom.
 
Pulska policija je pak u nedjelju, 6. studenoga oko 4.15 sati u Divkovićevoj ulici zatekla za upravljačem osobnog automobila Alfa, pulske registracijske oznake, 23-godišnjeg državljanina Srbije. Policijski službenici alkotestirali su vozača i utvrdili kako je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1.98 promila. Muškarac je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je kažnjen sa 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Stranica