Istarska policija zaplijenila veću količinu droge

  • Slika /2022/droga-pula1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja muškarac je priveden u pritvorsku jedinicu, a riječ je o drugoj najvećoj zaplijeni droge ove godine u Istri

Foto: Pu istarska

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave istarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg sumnjiče da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici su operativnim radom i na temelju prikupljenih informacija, 11. studenoga u stambenoj zgradi na području Pule pronašli ukupno 3.398 grama smeđe praškaste materije, nalik na heroin, pakirane u devet PVC vrećica.

Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici obavili su pretrage vozila, doma i prostora koje koristi osumnjičeni te su tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili kako je muškarac nabavio drogu radi daljnje preprodaje.

Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, 12. studenoga, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Ove godine Policijska uprava istarska prijavila je više počinitelja za preprodaju droge. Nakon uspješno završenog kriminalističkog istraživanja kojim je otkriveno zločinačko udruženje koje se udružilo radi krijumčarenja i preprodaje heroina, ovo je druga najveća zapljena droge ove godine na području policijske uprave te će policijski službenici i dalje nastaviti intenzivno raditi na pronalasku preprodavača droge i suzbijanju problematike zlouporabe droga.

Stranica