Izazvao prometnu nesreću pa pobjegao

Slika PU_I/policija05.jpg

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 15. svibnja oko 1.30 sati na državnoj cesti D-303, u blizini Rovinja, dvije su osobe ozlijeđene.

Foto: Ilustracija 

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 15. svibnja oko 1.30 sati na državnoj cesti D-303, u blizini Rovinja, dvije su osobe ozlijeđene.

Nesreća se dogodila kada je 52-godišnjak upravljao Mercedesom, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Rovinjskog Sela Prema Rovinju te je u zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja, izletio van kolnika na travnatu površinu gdje je oštetio tri prometna znaka. Nakon toga, vozač se vratio na kolnik te se zaustavio na kolničkoj traci, namijenjenoj za promet iz suprotnog smjera, ostavio vozilo na cesti i krenuo pješice prema Rovinju, a da nije upalio svjetla na vozilu. Za nekoliko trenutaka je iz smjera Rovinja naišao automobil Fiat, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 35-godišnji vozač i koji je udario u ostavljeni automobil.

U nesreći su ozlijeđeni 35-godišnji vozač i njegov 32-godišnji suputnik, koji su prevezeni u OB Pula gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni, a 35-godišnjak je zadržan na promatranju.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 52-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 0.65 promila, a 35-godišnjak 1.25 promila. 

Protiv vozača Mercedesa podnosi se optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.



Stranica