Izazvao prometnu pod utjecajem alkohola

Slika PU_I///alkohol i promet.jpg

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 15 sati na Aleji Ruđera Boškovića u Rovinja.

Foto: Ilustracija

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći, koja se dogodila jučer oko 15 sati na Aleji Ruđera Boškovića u Rovinja.

Nesreća se dogodila kada je 69-godišnjak iz Zagreba upravljao automobilom Fiat, austrijskih nacionalnih oznaka, kolnikom Tankovićeve ulice te je dolaskom do raskrižja s Alejom Ruđera Boškovića, ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska Fordu, pulskih registracijskih oznaka. Fordom je upravljao 34-godišnjak s područja Buja, a u nesreći je ozlijeđena njegova suputnica, 38-godišnjakinja iz Rovinja, čije ozljede još uvijek nisu okvalificirane kao lakše ili teže.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 69-godišnjak upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila te se, ovisno o težini ozljeda 38-godišnjakinje, protiv njega podnose odgovarajuća pismena.

Budući je alkohol, uz brzinu, jedan od glavnih uzročnika nesreća s najtežim posljedicama, Policijska uprava istarska upozorava vozače da ne ugrožavaju svoj i tuđi život te da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića. Ukoliko ste konzumirali ili planirate konzumirati alkohol, savjetujemo slijedeće:

  • ako ste u društvu, unaprijed odredite tko će upravljati vozilom i ta osoba neka ne konzumira alkohol,
  • ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite,
  • koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza,
  • zamolite nekog trijeznog da vas odveze ili pozovite nekoga da dođe po vas,
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja alkohola (pripazite jer ako ste više popili, alkohol ćete imati u organizmu i slijedeće jutro).


Stranica