Jedan je vozio brzo, a drugi pod utjecajem alkohola

Slika /2018/autocesta.JPG

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda na području Policijske uprave istarske evidentirano je 13 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim  osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije su osobe teško, a četiri lakše ozlijeđene. Alkohol je evidentiran u dvije prometne nesreće.

Tijekom vikenda kontrolirano je 436 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 13 vozača i 3 vozila. Utvrđeno je 259 prekršaja, od koji izdvajamo:
  • nepropisna brzina - 137 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 13 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 10 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 24 prekršaja
  • ostali prekršaji - 75 prekršaja
 
Pulska prometna policija je u subotu, 6. travnja oko 10 sati, na dionici Istarskog ipsilona, između čvorova Baderna i Medaki, zaustavila automobil, slovenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 46-godišnji slovenski državljanin, a koji se kretao brzinom od 174 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine  110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja vozaču je određena kazna u iznosu od 660 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriju RH u trajanju od mjesec dana.

U nedjelju, 7. travnja  oko 3 sata, u Ulici Jurja Žakna u Puli, policija je zaustavila 43-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulskih registracijskih oznaka,  pod utjecajem alkohola od 2.23 promila. Vozač je isključen iz prometa te mu je određena kazna u iznosu 1320 eura i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Priopćenja