Jedan vozio Istarskim ipsilonom u zabranjenom smjeru, a drugi 187 km/h

Slika /2018/prometna policija kontrola.JPG

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda nastavili provoditi pojačane aktivnosti

Foto: Ilustracija
 
Tijekom proteklog vikenda, od 26. do 28. studenoga, na području Policijske uprave istarske dogodilo se deset prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama i devet prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede.
 
Policijski službenici kontrolirali su tijekom vikenda 390 vozača i vozila te su iz prometa isključili 14 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 211 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 118 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 15 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 12 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 13 prekršaja
  • ostali prekršaji – 53 prekršaja
U petak, 26. studenoga u 11.40 sati, izvršenim nadzorom brzine kretanja vozila na Istarskom ipsilonu, kod čvora Vodnjan, policijski službenici utvrdili su da je 25-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Porsche, pulske registracijske oznake, brzinom od 187 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine, vozaču je određena kazna u iznosu 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su 27. studenoga oko 22.35 sati na petlji Medaki kolnika autoceste A 8 zaustavili i kontrolirali automobil VW Golf, pulskih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 0.71 promila upravljao 25-godišnjibosanskohercegovački državljanin. Utvrđeno je da se muškarac, neposredno prije zatjecanja, kretao automobilom od tunela Učka do Pazina te se prije petlje Rogovići polukružno okrenuo i nastavio vožnju u zabranjenom smjeru. Kod petlje Ivoli  vozač  se ponovo okrenuo i nastavio vožnju u pravom smjeru sve do petlje Medaki, gdje su ga zaustavili policijski službenici i isključili iz prometa. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 22.400 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trjanju od 12 mjeseci.
 
Labinska je policija 28. studenoga oko 16.45 sati u Ulici Zelenice u Labinu kontrolirala 40-godišnjeg bosanskohercegovački državljanina koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozio automobil Fiat, pulskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1.67 promila. Policijski službenici uhitili su vozača i isključili ga iz prometa te će protiv njega podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Stranica