Jedan vozio pod utjecajem alkohola, drugi pod utjecajem droge

Slika /2018/prometna policija12.jpg

Policijski službenici i ovog su vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 1 do 3. rujna, na području Policije uprave istarske evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih deset prometnih nesreća  s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama stradalo je 12 osoba, od kojih je su tri osobe zadobilo teške i devet osoba lake tjelesne ozljede.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 550 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 26 vozača i jedno vozilo. Utvrđeno je 232 prekršaja, od kojih izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina – 41 prekršaj
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 46 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 21 prekršaj
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 22 prekršaja
  • upravljanje prije stjecanja prava – 3 prekršaja
  • ostali prekršaji – 99 prekršaja.
 
Porečka policija 2. rujna oko 1.50 sati u Ulici Špadići u Poreču zaustavila je i kontrolirala osobni automobil, talijanskih registracijskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola od 1.83 promila upravljao 53-godišnji talijanski državljanin. Vozaču je izdan obvezni prekršajni nalog i naredba o određivanju mjere opreza zabrane upravljanja motornim vozilom. Unatoč izdanoj zabrani, vozač je u 3.35 sati u Primorskoj ulici u Poreču ponovo zatečen kako upravlja istim automobilom.  Obzirom je zatečen u ponovnom činjenju prekršaja, vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Muškarcu je nadležni sud zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama odredio novčanu kaznu u iznosu od 2.650 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Labinska policija je pak 3. rujna oko 17.45 sati na kolniku Ulice Matka Laginje zaustavila i kontrolirala 35-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulskih registracijskih oznaka. Izvršenom kontrolom utvrđeno je kako je vozaču ukinuta vozačka dozvola, kako automobilom upravlja pod utjecajem droga te kako je isteklo važenje tehničkog pregleda automobila. Muškarac je uhićen te će tijekom dana biti doveden na nadležni sud poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Priopćenja