Jurio Ipsilonom pa dobio novčanu kaznu i zabranu upravljanja vozilom

Slika /2018/prometna policija12.jpg

Policijski službenici su i tijekom prethodnog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom prethodnog vikenda, od 11. do 13. lipnja, na području PU istarske evidentirano je 17 prometnih nesreća, od kojih četiri nesreće s ozlijeđenim osobama i 13 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama je jedna osoba teže ozlijeđena, a tri osobe su zadobile lakše ozljede.  U četiri prometne nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda policijski službenici kontrolirali su ukupno 485 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 20 vozača i pet vozila. Utvrđeno je 256 prekršaja, od kojih:
  • nepropisna brzina – 75 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 35 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 18 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 61 prekršaj
  • ostali prekršaji – 67 prekršaj
 
U petak, 11. lipnja oko 20.20 sati, 19-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom BMW, pulske registarske oznake,  kolnikom autoceste A9 od Kanfanara prema Puli brzinom od 186 km/h, na mjestu gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja  izrečena mu je novčana kazna od 9.000 kuna i zaštita mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

Kao što je najavljeno, jučer je od 9 do 13 sati na području Postaje prometne policije Pula-Pola provedena prometna akcija ''Nadzor brzine kretanja vozila i kontrola vozača mopeda i motocikla''. Za vrijeme akcije kontrolirano je 39 vozača i utvrđeno 25 prekršaja, od kojih šest prekršaja prekoračenja brzine, šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri prekršaja nezakonite uporabe mobitela, jedan prekršaj nenošenja zaštitne kacige na glavi za vrijeme vožnje motocikla, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i osam ostalih prekršaja.
 
 
 


 

Stranica