Kampanja ''Postani policajac/policajka'': učenicima se približava policijski poziv

  • Slika /2023/postani-policajac1.jpg
  • Slika
  • Slika

Uskoro se očekuje objava natječaja za upis polaznika i učenika u Policijsku školu "Josip Jović" te molimo sve zainteresirane kandidate da prate internetske stranice Ministarstva unutranjih poslova i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik"

Foto: Ilustracija
 
Kako bi se kroz kampanju ''Postani policajac/policajka'' mladima približio policijski poziv, policijski službenici ovih dana diljem Istre, u osnovnim i srednjim školama, predstavljaju programe školovanja koji postoje na Policijskoj akademiji ''Prvi hrvatski redarstvenik''.
 
Mladima se nude dvije mogućosti školovanja. Za one koji su završili drugi razred četverogodišnje srednje, postoji mogućnost upisa u treći razred policijske škole, dok za one starije, koji su završili trogodišnju ili četverogodišnju srednju školu, postoji školovanje u sklopu programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.
 
U oba programa školovanja polaznicima, odnosno učenicima osigurani su smještaj i prehrana, nastavni materijal, sva potrebna policijska oprema i odora, dodatno osiguranje, mjesečna stipendija, sudjelovanje u radu policijskog zbora i tamburaškog orkestra, a sportašima se omogućava i nastavka trenažnog procesa. I, naravno, ono najbitnije, a to je da sve koji završe školovanje čeka siguran posao u Ministarstvu unutarnjih poslova.
 
Kroz video uradke, policijski službenici učenicima su prezentirali kako izgleda jedan dan na školovanju te su im pojasnili različite rodove policije kako bi se upoznali s budućim zadaćama koje mogu obavljati kao policijski službenici. Veliki broj dječaka želio je saznati na koji način se postaje interventni policajac, dok je djevojke zanimao udio policijskih službenica u redovima istarske policije.
Mladi su ocijenili kako do sada nisu imali prilike na ovaj način saznati više o policijskom poslu i ovakav pristup im je približio policijske službenike i sve što policija radi.
 
Uskoro se očekuje otvaranje natječaja za školovanje na Policijskoj akademiji ''Prvi hrvatski redarstvenik'', a svi koji su zainteresirani postati dio tima istarskih plavaca, nove informacije mogu pratiti na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik''.

Stranica