Konstituirajuća sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule

Slika PU_I/vijesti/2013/vijeće prevencije.JPG

Foto: Ilustracija 

Povodom konstituiranja Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule, danas je u prostorijama Komunalne palače održana konferencija za medije, na kojoj su sudjelovali zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić, načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac-Maksić i voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske Mile Orešković.

''Vijeće za komunalnu prevenciju osnovano je u cilju razvoja programa prevencije kriminaliteta, a radi zaštite sigurnosti građana, materijalnih dobara i zajednice u cjelini'' istaknula je zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, koja je naglasila kako će Vijeće u novom sastavu biti pravi radni tim, odnosno platforma međusektorske suradnje, koja će objektivno i stručno potpomagati, financirati i poticati preventivne aktivnosti. Programom prevencije kriminaliteta na razini grada Pule obuhvaća se suzbijanje nasilja u obitelji, delinkvencija mladih, zlouporaba droga, suzbijanje nasilja u urbanim sredinama te provođenje drugih mjera radi povećanja razine sigurnosti ljudi i imovine.

Predstavnici  Policijske uprave istarske osvrnuli su se na statističke pokazatelje stanja i kretanja kriminaliteta na području koje pokriva Policijska postaja Pula, uz zaključak kako pad kriminaliteta u prvih devet mjeseci pokazuje pozitivne pomake, za što su djelom zaslužni i preventivni programi koje  se provode u suradnji s lokalnom upravom.

Nakon konferencije za medije, u organizaciji Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule započela je prva aktivnost povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Naime, na gradskoj tržnici u Puli, građani su se na postavljenim info-punktovima mogli detaljnije upoznati s  problematikom ovisnosti, različitim vrstama i uzrocima ovisnosti, njenim posljedicama te preventivnim projektima koje provode policija i ostalih relevantni subjekti. Policijski službenici, djelatnici Zavoda za javno zdravstvo istarske županije i predstavnici udruga savjetovali su građane o tome da je ovisnost ozbiljan problem te kada i od koga mogu potražiti pomoć ukoliko imaju problema s bilo kojom vrstom ovisnosti.  



Stranica