Kontrola alkoholiziranosti vozača u Poreču

Slika /2018/alkotest.jpg

Akcija će se provoditi u noći sa subote na nedjelju od 21 sat pa do 4 sata

Foto: Ilustracija

U cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedica i povećanja razine sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu, Policijska postaja Poreč-Parenzo će u noći sa subote na nedjelju 10. na 11. kolovoza od 21 sat pa do 4 sata, provesti preventivno-represivnu prometnu akciju „Kontrola alkoholiziranosti vozača“.

Aktivnost će biti usmjerena na prevenciju i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu s ciljem podizanja opće razine sigurnosti u cestovnom prometu.

Na području Policijske postaje Poreč-Parenzo u prvih sedam mjeseci zabilježena je 191 prometna nesreća što je 9 % više nego u istom razdoblju 2023.godine kada je zabilježeno 175 nesreća. U prometnim nesrećama stradale su 92 osobe, od čega dvije osobe sa smrtnim posljedicama, tri su osobe zadobile teže ozljede, a 87 osoba je lakše ozlijeđeno. U 32 nesreće vozači su bili pod utjecajem alkohola. 

Vožnja  pod utjecajem alkohola je opasno, rizično ponašanje koje može dovesti do prometne nesreće s teškim posljedicama. Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkoholna pića te da odgovornim ponašanjem daju svoj doprinos povećanju razine sigurnosti u cestovnom prometu.
 

Najave