Kontrolirana tehnička ispravnost vozila

Slika PU_I/arena i kaciga.JPG

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula proveli su jučer od 10 do 12 sati, u na raskrižju ulica Riva i 119. Brigade u Puli prometno preventivnu akciju pod nazivom ''Kontrola tehničke ispravnosti vozila''.

Foto: PU istarska  

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula proveli su jučer od 10 do 12 sati, u na raskrižju ulica  Riva i 119. Brigade u Puli prometno preventivnu akciju pod nazivom ''Kontrola tehničke ispravnosti vozila''.

Tijekom trajanja akcije, policijski službenici kontrolirali su 30 vozila te su utvrdili neispravnu svjetlosnu signalizaciju na 19 automobila, dok je 11 vozača upozoreno da tijekom vožnje upale kratka i dnevna svijetla. Vozačima su ujedno podijeljeni i prigodni pokloni – tekućina za pranje vjetrobranskog stakla i mirisi za vozila.

Akcija je provedena zajedno s djelatnicima HAK-a Pula, čiji su mehaničari odmah besplatno popravljali svjetlosnu  signalizaciju na vozilima,  odnosno mijenjali neispravne sijalice. Policijski službenici savjetovali su vozače o važnosti tehničke ispravnosti vozila, kao i o važnosti poštivanje prometnih propisa,  a posebno im je skrenuta pozornost na poštivanje odredbe iz čl 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama da  na motornim vozilima za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka  svjetla u razdoblju zimskog računanja vremena.



Stranica