Krivotvorenje isprava

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 38-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Muškarca su policijski službenici zaustavili 31. prosinca oko 1.45 sati, u Ulici Andree Amorosa, kako upravlja automobilom Kia, na kojem su se nalazile nepripadajuće pulske registarske oznake. Također je utvrđeno da 38-godišnjak upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, pod utjecajem alkohola od 1.30 promila, vozilom kojem je istekla prometna dozvola i osiguranje te da kao novi vlasnik vozila u roku od 15 dana od stjecanja vozila, automobil nije registrirao na svoje ime ili ga odjavio te da kod sebe za vrijeme vožnje nije imao prometnu dozvolu.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok se radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.



Stranica