Labinski prvašići sigurni u prometu

Slika PU_I/vijesti/2012/poštujte naše znakove Labin.jpg

Foto: PU istarska

U ponedjeljak je s prvim danom nove školske godine, na području Policijske uprave istarske započela  akcija  ''Poštujte naše znakove''. Akcija je usmjerena na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, posebice onih najmlađih koji u prometu po prvi puta sudjeluju samostalno.

Kako bi se zaštitili jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu te kako bi dolazak i odlazak iz škole djeci bio što sigurniji, policijski službenici tijekom rujna, između ostalog, provode i pojačane aktivnosti u zonama škola, pogotovo u vrijeme početka i završetka nastave učenika prvih razreda. Jučer su tako policijski službenici Policijske postaje Labin, zajedno s prometnim redarom Grada Labina, brinuli za sigurnost učenika matične OŠ ''Matija Vlačić'' te učenika matične i područne OŠ ''Ivo Lola Ribar''.

Ovakve će se aktivnosti  na području Istre provoditi tijekom cijelog mjeseca, a s ciljem izbjegavanja stradavanja djece i povećavanja njihove sigurnosti u prometu, Policijska uprava istarska poziva vozače na dodatan oprez u vožnji, pogotovo u blizini škola, kao i na poštivanje propisa glede brzine kretanja, ali i ostalih prometnih pravila.



Stranica