Lakše ozlijeđen motociklist- upozorenje za vozače mopeda i motocikla!

Slika PU_I/vijesti/2017/policija mračna3.jpg

U prometnoj nesreći koja se dogodila 2. srpnja oko 1 sat u Rovinju, jedna je osoba lakše ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 20-godišnjak upravljao motociklom Suzuki, pulske registarske oznake kolnikom Istarske ulice prema Centru grada.

Foto: Ilustracija 

U prometnoj nesreći koja se dogodila 2. srpnja oko 1 sat u Rovinju, jedna je osoba lakše ozlijeđena. Nesreća se dogodila kada je 20-godišnjak  upravljao motociklom Suzuki, pulske registarske oznake kolnikom Istarske ulice prema Centru grada. Zbog neprilagođene brzine, vozač je prednjim dijelom motocikla udario u zadnji dio parkiranog automobila Opel, županjske registarske oznake, vlasništvo 21-godišnje hrvatske državljanke. Ozlijeđenom motociklistu pružena je pomoć u OB Pula gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Najčešće greške vozača mopeda i motocikla su: nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje, osim grešaka zbog kojih dolazi do prometnih nesreća, najčešći prekršaju su: nekorištenje svjetla za vrijeme vožnje, upravljanje vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima, nekorištenje zaštitnih kaciga ili korištenje istih, a da nisu uredno pričvršćene na glavi ili nisu homologirane, ne postavljanje registracijske pločice ili postavljanje na nevidljivim mjestima i drugi prekršaji.

Sukladno navedenom, upozoravamo vozače mopeda i motocikala da vožnju prilagode stanju i osobinama ceste, vidljivosti i preglednosti, atmosferskim prilikama, da koriste propisane homologirane zaštitne kacige, koje za vrijeme vožnje moraju biti uredno pričvršćene na glavi, dok ostali sudionici u prometu da obrate pozornost na prisutne vozače mopeda i motocikala u prometu na cestama, koji su manje uočljivi za vrijeme pretjecanja ili u raskrižju.



Stranica