Mali Barbanci u posjetu pulskoj policiji

  • Slika /2023/oš barban.jpg
  • Slika
  • Slika

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom se istarska policija nastoji približiti svojim sugrađanima, posebice najmlađima, kako bi im približila policijski poziv i odgovornost koju on nosi

Foto: PU istarska

Policijsku postaju Pula-Pola jučer su posjetili učenici četvrtog razreda Osnovne škole Jure Filipovića iz Barbana kako bi se bolje upoznali s izazovima policijskog poziva.
Mališane je dočekala policijska službenica Andrijana Slunjski koja im je na zanimljiv način prezentirala kako izgleda radni dan policijskih službenika. Učenici su razgledali dežurstvo policijske postaje te prostorije za zadržavanje i ispitivanje. Zanimalo ih je i kako izgleda rad kriminalističkih tehničara, a za uspomenu na svoj posjet policiji ponijeli su na papirićima svoje otiske papilarnih linija.

U kratkom predavanju prilagođenom njihovoj životnoj dobi saznali su ponešto i o raznim oblicima ovisnosti te su se osvijestili kakva je vizija osobe koja je pod utjecajem alkohola isprobavši ''pijane naočale''.

Svoj posjet upotpunili su razgledavanjem policijskih vozila, pri čemu su oduševljeno palili svjetlosne i zvučne znakove na policijskoj ''marici'', a iznenadili su se saznavši da neki policijski službenici svoj posao obavljaju na i na biciklu.
Nadamo se da su naši gosti uživali u posjeti policijskoj postaji te da smo im na ovaj način približili policijski poziv i  odgovornost koju on nosi.

Priopćenja