Malonogometnim turnirom završen Mjesec borbe protiv ovisnosti

Slika PU_I/vijesti/2017/nogometni turnir.JPG

Foto: PU istarska

U petak, 15. prosinca, malonogometnim turnirom u OŠ Veli Vrh u Puli završeno je obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Naime, u proteklih mjesec dana, Policijska uprava istarska provodila je brojne preventivne aktivnosti, kojima je cilj bio ukazati na problem svih oblika ovisnosti i potaknuti mlade na zdrav život. Posljednja aktivnost bio je peti po redu malonogometni turnir ''Život bez droge je prva liga – senza droga siamo tutti campioni'', na kojem su sudjelovali predstavnici istarske policije, Grada Pule i profesori tjelesnog odgoja pulskih osnovnih škola. U zajedničkoj ekipi ''Sportska agencija Grada Pule", predstavnici Grada Pule i profesori odmjerili su snage s policijskim službenicima te su u revijalnoj utakmici, s rezultatom 6:1, pobjedu odnijeli dečki u plavom, odnosno ekipa ''All stars''.

Nogometna revijalna utakmica održana je u sklopu kampanje Istarske županije "Bježi/Via", kao zajednička aktivnost  Policijske uprave istarske, Istarske županije, Grada Pule i Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule. Sve je sudionike na otvorenju pozdravio županijski koordinator kampanje ''Bježi/Via'' Diego Bosusco Ptica, poželivši svima puno sreće i sportskog druženja. Po završetku utakmice, ekipama su pobjedničke lopte uručili načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci. Obje su ekipe potom svoje lopte darovale Školi za odgoj i obrazovanje, koju pohađaju djeca sa posebnim potrebama.

Osim malonogometnog turnira, u OŠ Veli Vrh održano je i natjecanje u izvođenju penala, a u uzbudljivom finalu najuspješniji je bio učenik Toni Geršić, koji je za sebe i svoju školu također osvojio po jednu nogometnu loptu.



Stranica