Međunarodni susret policijskih motociklista u Bavarskoj

Slika PU_I/vijesti/prva.JPG

Foto: PU istarska 

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula, Antun Marić i Ivan Martan,  proteklog su vikenda od 26. do 28. travnja, sudjelovali na međunarodnom susretu 13. Akcija sigurnosti prometa „Mobilna Bavarska - sigurno do odredišta“ koje je održano pod pokroviteljstvom Bavarskog ministarstva unutarnjih poslova. Radi se o tradicionalnom susretu koji se već trinaestu godinu održava u njemačkom gradu Kulmbachu, a na kojem su naši motociklisti prisustvovali prvi put.

Na susretu su sudjelovali policijski službenici-motociklisti  iz 11 europskih zemalja,  kao i ostali ljubitelji motocikala.

Policijski službenici  europskih zemalja  prezentirali  su preventivne programe policije, razmijenili ideje i iskustva, te je i organizirano natjecanje motociklista u spretnosti u vožnji.

U nastavku, kao i ostali sudionici, predstavnici istarske policije su se nakon prijema kod domaćina, okušali na poligonu sigurne vožnje na kojem je sudjelovalo 28 natjecatelja gdje su naši motociklisti osvojili pohvalno 14. mjesto.

Nakon  natjecanja, uslijedio je svečani prijem u dvorcu u Kulmbachu, gdje su ih srdačno primili gradonačelnik, glavni komesar i predstavnik pivovare Kulmbach kao glavni sponzor natjecanja, koji su pritom zahvalili svim zemljama na sudjelovanju . Također, našim motociklistima uručeno je i priznanje za najudaljeniju zemlju koja je prisustvovala na susretu.

Susret je okončan svečanom  povorkom motocikala, kojoj su se uz policijske službenike priključili i predstavnici raznih moto klubova, crvenog križa i drugih službi.



Stranica