Memorijalni turnir "Branislav Farkaš"

Slika PU_I/vijesti/2015/memorijal3 - kopija.JPG

Foto: PU istarska

Kao i svake godine, i ovog su se siječnja, djelatnici  Policijske uprave istarske prisjetili svog prerano preminulog kolege Branislava Farkaša pa je tako u petak, 23. siječnja, u sportskoj dvorani srednje škole "Mate Blažina" u Labinu, održan 14. memorijalni turnir "Branislav Farkaš".

Branislav Farkaš, Frka, rođen je 8. studenog 1964. godine u mjestu Ivankovo, pored Vinkovaca, a u Istru je došao 1989. godine, kada se zaposlio u Policijskoj postaji Labin. U policijskoj postaji Branislav je radio kao kriminalistički tehničar, sve do 23. siječnja 2001. godine, kada je iznenada preminuo. Smrt ga je zadesila na mjestu koje je posebno volio – na nogometnom terenu, za vrijeme treninga. Naime, Branislav se odmah po dolasku u Labin nastavio baviti svojim omiljenim sportom te je igrao za NK "Rudar" na poziciji vratara. U Labinu je osnovao i obitelj te je sa suprugom Lorenom dobio kćer Alison, koja je upravo na dan očeva sprovoda navršila godinu dana.

Program obilježavanja započeo je u 12 sati, kada su predstavnici Policijske postaje Labin, uz kapelana policijske kapelanije "Sveti Mauro" vlč. Iliju Jakovljevića, položili vijenac i zapalili svijeću na grobu pokojnog kolege. Potom je u 13 sati započeo natjecateljski dio turnira, na kojemu je sudjelovalo šest ekipa, razigravanjem po skupinama. U skupini A natjecali su se TE "Plomin",  PP Labin i HMP DZ Labin, dok su u skupini B svoje snage odmjerili Grad Labin, PU istarska i ''Maling''.


Rezultati skupine A:

TE Plomin – PP Labin - 0:1

TE "Plomin" – HMP DZ Labin - 3:1

PP Labin – HMP DZ Labin - 1:0 

Konačan poredak ekipa  1. PP Labin, 2. TE Plomin, 3. HMP DZ Labin

 

Rezultati skupine B:

 
„Maling“ – PU istarska - 4:1

 Maling – Grad Labin - 1:3

 Grad Labin – PU istarska - 2:1


Konačni poredak ekipa:  1. Grad Labin, 2. „Maling“, 3. PU istarska.

 

POLUFINALE
 
''Maling“ - PP Labin - 2:1
TE "Plomin" – Grad Labin - 1:3



UTAKMICA ZA 3. MJESTO

PP Labin – TE „Plomin“ - 1:4

 

FINALNA UTAKMICA
 
Grad Labin - "Maling" -  3:0



KONAČNI POREDAK

 1. Grad Labin
 2. „Maling“
 3. TE „Plomin“
 

Budući da je pokojni kolega Branislav Farkaš bio vratar, na turniru se bira i najbolji vratar, a tu je titulu na ovogodišnjem memorijalnom turniru osvojio vratar drugoplasirane ekipe ''Malinga'', Ivica Barišić. Prigodne pehare osvojene na turniru dobitnicima je predala kćerka pok. Branislava Farkaša, Alison, a njoj je predan i sav prihod, sakupljen od ekipa na turniru.



Stranica