Mijenjao novac na ulici pa umjesto kuna dobio rublje

Slika /2018/euri.JPG

Policija upozorava da naizgled povoljniji tečaj na ulici može ispasti znatno skuplji te poziva građane i turiste da novac mijenjaju u ovlaštenim institucijama

Foto: Ilustracija

Pulska je policija zaprimila prijavu 37-godišnjeg njemačkog državljanina koji je prevaren prilikom mijenjanja novca na ulici.

Naime, 9. kolovoza oko 12.15 sati u Istarskoj ulici u Puli, njemački državljanin je primijetio muškarca koji je ispred mjenjačnice mijenjao novac ljudima te je pretpostavio da se radi o djelatniku mjenjačnice. Upitao ga je može li mu promijeniti eure u kune te mu je dao nekoliko stotina eura. Muškarac mu je predao više novčanica, neke od njih bile su hrvatske kune, dok je preostali iznos bio u bjeloruskim rubljima. Kada je njemački državljanin primijetio da nije dobio sve kunske novčanice, upozorio je na to muškarca, no ovaj se tada ubrzano udaljio.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja prijevare.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građanima i turistima da novac mijenjaju u za to ovlaštenim institucijama, kao što su banke i mjenjačnice, a ne na ulici te da ne nasjedaju na pokušaje pomoći ''dobronamjernih'' osoba kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Ukoliko posumnjate da ste žrtva prijevare, možete se obratiti policiji na broj 192 ili osobno doći u policijsku postaju.


 

Stranica