Mirna novogodišnja noć

Slika PU_I///mir i dobro.bmp

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su podržali tradicionalnu preventivnu akciju ''Mir i dobro'', kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i zlouporabom vatrenog oružja.

Foto: Ilustracija

Novogodišnja noć na području Istre protekla je mirno. Evidentirana su dva događaja narušavanja javnog reda i mira. U Puli, u ugostiteljskom objektu u Zagrebačkoj ulici, 29-godišnjak je pod utjecajem alkohola uznemiravao druge goste te je zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, priveden na prekršajni sud. U ugostiteljskom objektu na Turnini u Rovinju, 29-godišnji hrvatski državljanin se verbalno i fizički sukobio s 29-godišnjim slovenskim državljaninom i 50-godišnjakom. U događaju nitko nije ozlijeđen, a protiv trojice muškaraca podnijet je optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira. Tijekom novogodišnje noći zabilježeno je pet manjih požara. U  Voltićevoj ulici u Puli zapalio se bor i smeće ispod njega, a oštećeno je i vozilo Toyota u vlasništvu 21-godišnjakinje. U Brijestu pod Učkom evidentiran je požar trave i niskog raslinja bez materijalne štete, a u Kašteliru požar  u kontejneru za smeće, koji je pritom u potpunosti izgorio. U Vrsaru su na molu zapaljene su ribarske mreže, a u mjestu Bajkini na području Vižinade došlo je do požara suhe trave. Policija utvrđuje okolnosti događaja, s obzirom da se sumnja da su požari u Bajkinima i Vrsaru izazvani neopreznim korištenjem  pirotehnike.

U prometu je također bilo mirno te je zabilježen jedan nalet na divljač na području Umaga.

U novogodišnjoj noći nisu zabilježeni događaji vezani za ozljeđivanje  pirotehničkim sredstvima. Izuzetno nam je drago što su građani poslušali savjete policije vezano za rukovanje pirotehnikoma tako da Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su podržali tradicionalnu preventivnu akciju ''Mir i dobro'', kojoj je cilj spriječiti teže posljedice koje mogu nastati zbog  neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima i zlouporabom vatrenog oružja.

 

Policijska uprava istarska svim građanima želi sretnu i uspješni novu 2017.godinu!



Stranica