Mladi vozači dobili poučnu lekciju o važnosti odgovornog ponašanja u prometu na cestama

Slika /2024/edukacija. učenika.promet.jpg

Osjećaj gubitka i tereta koji nosi sa sobom činjenica da se nepažljivim postupkom oduzelo nečiji život značajna je lekcija koja podsjeća na važnost odgovornog ponašanja u prometu

Foto: PU istarska

Tijekom proteklog tjedna policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola u suradnji s Kaznionicom u Valturi održali su edukativna predavanja učenicima Industrijsko-obrtničke i Tehničke škole u Puli.

Ova inicijativa, usmjerena prema mladim vozačima, ima za cilj potaknuti odgovornu vožnju te osvijestiti težinu kršenja prometnih propisa. Na predavanjima, učenici su imali priliku čuti iskustva osoba osuđenih na kaznu zatvora zbog počinjenja prometnih nesreća s poginulim i teško ozlijeđenim osobama. Učenicima je ukazano na posljedice nepažnje i neodgovornosti, potičući ih da promisle o vlastitim postupcima i donose odgovorne odluke za volanom. Osjećaj gubitka i tereta koji nosi sa sobom činjenica da se nepažljivim postupkom oduzelo nečiji život značajna je lekcija koja nas podsjeća na važnost odgovornog ponašanja u prometu.

Ovakve inicijative ne samo da pružaju edukaciju, već grade svijest i potiču pozitivno ponašanje. Nadamo se da će ova iskustva potaknuti mlade vozače da budu pažljivi i odgovorni tijekom svake vožnje kako bi zajedno stvorili sigurno prometno okruženje.
 

Pisane vijesti