Mokri i skliski kolnici u Istri- vozači oprez!

Slika PU_I/mokri kolnici.PNG

S obzirom da su u Istri kolnici mjestimice mokri i skliski, Policijska uprava istarska upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Foto: Ilustracija  

S obzirom da su u Istri kolnici mjestimice mokri i skliski, Policijska uprava istarska upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama,  te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Naime, statistika ukazuje da se u vrijeme mokrih kolnika dogodi u prosjeku veći broj prometnih nesreća u odnosu na idealne uvjete za vožnju odnosno suhe kolnike. Jedan od najgorih uvjeta za vožnju su prvi trenuci kada počne padati kiša, budući se tada prljavština te ispušne pare i ulja zadržavaju  na površini  ceste,  te je u takvim uvjetima cesta skliska,  a prijanjanje guma kotača vozila na kolnik  u nekim se uvjetima znatno smanjuje, čime je zaustavni put na mokrom kolniku duži.   

Pozivamo sve sudionike u prometu na opreznu vožnju,  te poštivanje propisanih ograničenja i zabrana, a sve u cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu.



Stranica