Motociklist stradao u sudaru s automobilom

Slika /2018/policija natpis4.JPG

Na istarskim prometnicama veći je broj motocikala te policija poziva vozače motocikla, ali i sve druge sudionike u prometu na pojačani oprez

Foto: Ilustracija

Rovinjska policija je jučer oko 14,20 sati zaprimila dojavu da se na cesti Rovinj-Rovinjsko Selo dogodila prometna nesreća.

Nesreća se dogodila kada je 58-godišnji njemački državljanin upravljao automobilom njemačkih registracijskih oznaka te je započeo obavljati nepropisnu radnju skretanja u lijevo preko pune linije pri čemu je u njegovu lijevu bočnu stranu udario motocikl kojim je, u istom smjeru, upravljao  41- godišnji austrijski državljanin. Motociklist je u trenutku kontakta s automobilom preko pune uzdužne linije pretjecao kolonu vozila. U nesreći je vozač automobila lakše ozlijeđen, dok je teške ozlijede zadobio vozač motocikla.

Slijedom povoljnih vremenskih prilika, na istarskim prometnicama povećao se broj motocikala i mopeda te Policijska uprava istarska savjetuje vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče. Najbolji način za prevenirati neželjene posljedice je svakako da vozači poštuju prometne propise te da svi sudionici u prometu budu strpljivi u slučaju prometnih zastoja.

Vozače mopeda i motocikala policija savjetuje da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno  koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni, bez ikakvih preinaka. Savjet je i da se kreću propisanim brzinama te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo).

Priopćenja