Na graničnom prijelazu zatečeni s krivotvorenim tablicama

Slika PU_I/granicna_policija.jpg

Buzetska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom slovenskih državljana u dobi od 29 i 44 godine utvrdila osnove sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprava.

Foto: Ilustracija  

Buzetska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom slovenskih državljana u dobi od 29 i 44 godine utvrdila osnove sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenje isprava.

Naime, u srijedu, 5. rujna oko 18,10 sati na graničnom prijelazu Požane zaustavljen  je  automobil Opel, slovenskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 29-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 44-godišnjak. Kako je tijekom nadzora utvrđeno da su na automobilu postavljene ne pripadajuće registracijske pločice, obojica su zbog sumnje da počinili kazneno djelo krivotvorenje isprava uhićeni.

Kriminalističkim  istraživanjem utvrđeno je da je 44-godišnjak sa svog automobila skinuo registracijske pločice koje je potom postavio na automobil u kojem su zatečeni.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja obojica su u jutarnjim satima 6. rujna privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.



Stranica