Načelnik PU istarske Alen Klabot primio nove policijske vježbenike

Slika PU_I/vijesti/2018/vježbenici web.jpg

Foto: Ilustracija 

Danas, 1. kolovoza u prostorijama Policijske uprave istarske, načelnik policijske uprave Alen Klabot sa suradnicima i policijskim kapelanom vlč. Ilijom Jakovljevićem primio je 18 vježbenika koji će svoj vježbenički staž odraditi u Policijskoj upravi istarskoj. Riječ je o mladim policijskim snagama, među kojima su tri vježbenice, koji su završili program obrazovanja za zanimanje policajac.

Načelnik  Klabot zaželio je dobrodošlicu policijskim vježbenicima i zahvalio im što su odabrali ovaj humani poziv koji zahtjeva puno odricanja i požrtvovnosti. Naglasio je kako će im on i njegovi suradnici, a  prije svega načelnici policijskih postaja u koje su raspoređeni, biti cijelo vrijeme vježbeničkog staža na raspolaganju, kako bi što brže savladali  posao i uhvatili se u koštac sa sigurnosnim izazovima koji su specifični za PU istarsku.

Istaknuo je kako će uz potporu Ministarstva unutarnjih poslova, u suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave, nastaviti rješavati statusna pitanja policijskih službenika, osobito onih koji nemaju riješeno stambeno pitanje. „Cilj nam je policijskim službenicima osigurati dostojan život, kako bi, neopterećeni privatnim problemima, mogli uspješno i predano obavljati ovaj odgovoran i častan posao“ zaključio je svoje izlaganje načelnik Klabot.

Vježbenici će svoj vježbenički staž odraditi na poslovima temeljne, prometne, interventne i granične policije, a nakon toga će biti raspoređeni po ustrojstvenim jedinicama Policijske uprave istarske . 



Pisane vijesti