Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Slika PU_I/obiteljsko_nasilje01.jpg

U povodu obilježavanja 22. rujna – Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Policijska uprava istarska će, sutra 21. rujna od 10 do 12 sati, na gradskoj tržnici u Puli, u suradnji s Županijskim povjerenstvom za ravnopravnost spolova, postaviti prigodan info-punkt Sigurne kuće Istre i policije.

 Foto: Ilustracija

U povodu obilježavanja 22. rujna – Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Policijska uprava istarska će, sutra 21. rujna od 10 do 12 sati, na gradskoj tržnici u Puli, u suradnji s Županijskim povjerenstvom za ravnopravnost spolova, postaviti prigodan info-punkt Sigurne kuće Istre i policije. Tamo će se građani moći informirati o statističkim pokazateljima, zakonskim osnovama za sankcioniranje, znakovima nasilja nad ženama, mjestima i mogućnostima podnošenja prijave te o adresama i telefonskim brojevima nevladinih udruga koje se uključuju u područje borbe protiv nasilja nad ženama i drugim informacijama važnim za prevenciju nasilja nad ženama.

Sigurna kuća Istre koja je nositelj ove aktivnosti će tradicionalno organizirati i mimohod u Puli, koji kreće u 10 sati s Foruma, Ulicom Sergijevaca do Portarate te Flanatičkom ulicom do tržnice, a kojom prigodom će glumci Istarskog narodnog kazališta održati kratki nastup  te će se u znak sjećanja na sve ubijene žene u Hrvatskoj u zrak puštati crni baloni.


 



Stranica