Najava akcije ''Kontrola brzine kretanja vozila''

Slika PU_I/brzinamala1.jpg

U nedjelju od 12 do 18 sati na pulskom, porečkom i rovinjskom području policija će povesti prometnu akciju pod nazivom ''Kontrola brzine kretanja vozila''.

Foto: Ilustracija

U nedjelju od 12 do 18 sati na pulskom, porečkom i rovinjskom području policija će povesti prometnu akciju pod nazivom ''Kontrola brzine kretanja vozila''.

Praćenjem stanja u domeni sigurnosti cestovnog prometa, utvrđeno je kako su najčešće greške vozača kod prometnih nesreća u protekloj godini bile vezane upravo uz nepoštivanje propisanih ograničenja brzine kretanja. Na području Policijske uprave istarske u 2011. godini evidentirana je ukupno 2891 prometna nesreća, a od toga je 29% nesreća bilo uzorkovano nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kretanja. Brzina je ujedno i najčešći uzrok stradavanja u prometu – u prometnim nesrećama s poginulim osobama, brzina kao uzrok je zastupljena s visokih 71%, a u prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama s 42%.

S obzirom na navedeno, prioritet policije prilikom nadzora prometa je brzina, odnosno suzbijanje najčešćih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i stradavanja u prometu. Policijska uprava istarska stoga će ove nedjelje (15. siječnja) od 12 do 18 sati na području koje pokrivaju Policijska postaja Poreč, Policijska postaja Rovinj i Postaja prometne policije Pula provesti akciju pod nazivom ''Kontrola brzine kretanja vozila''. Upozoravamo vozače da poštuju propisana ograničenja brzine te da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti. 



Stranica