Najava akcije ''Živim život bez nasilja''

Slika PU_I/vijesti/2013/živim život bez nasilja-logo.bmp

Policijska uprava istarska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu kampanje ''Živim život bez nasilja'' pa će se tako u petak, 30. svibnja 2014. godine, u Umagu održati radionice i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o neprihvatljivosti nasilja.

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu kampanje ''Živim život bez nasilja'' pa će se tako u petak, 30. svibnja 2014. godine, u Umagu održati radionice i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o  neprihvatljivosti nasilja.

„Živim život bez nasilja“ je preventivni projekt koji u Hrvatskoj od 2010. godine provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), dok je od školske godine 2013./2014. novi partner u provedbi projekta Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a na području Istarske županije OŠ „Marija i Lina“ iz Umaga. Provođenje aktivnosti primarno je usmjereno na učenike sedmih razreda osnovne škole, ali i na nastavnike, roditelje te cjelokupnu zajednicu. Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.

Kako bi se umaške osnovnoškolce, ali sve ostale relevantne subjekte u borbi protiv nasilja, upozorilo na ozbiljnost problema, u petak će se preventivne aktivnosti održati po slijedećem programu:

  • Interaktivna radionice u OŠ ''Marija i Lina'' Umag za učenike sedmih  razreda škole s početkom u 9,30 sati.Radionice će održati policijska službenica Odjela prevencije Policijske uprave istarske te predstavnik udruge ''Status M'', koji će mlade uputiti na važnost izgradnje pozitivnih odnosa sa okolinom te važnost izgradnje kulture nenasilja među mladima. Radionice nisu otvorene za javnost.
  • Predstava ''Nasilje – za nasilje nema opravdanja'' za učenike sedmih  razreda škola s područja Bujštine u Pučkom otvorenom učilištu Umag s početkom u 11, 30 sati. Predstava je dio THE/ARTO projekta, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost, koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.


Stranica