Najava akcije ''Živim život bez nasilja'' u Labinu

Slika PU_I/vijesti/2013/živim život bez nasilja.jpg

Policijska uprava istarska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu kampanje ''Živim život bez nasilja'' pa će se tako sutra, 8. travnja, u OŠ ''Ive Lole Ribara'' u Labinu održati radionice i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o neprihvatljivosti nasilja.

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu kampanje ''Živim život bez nasilja'' pa će se tako sutra, 8. travnja, u OŠ ''Ive Lole Ribara'' u Labinu održati radionice i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o  neprihvatljivosti nasilja.

„Živim život bez nasilja“ je preventivni projekt koji u Hrvatskoj od 2010. godine provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), dok je od školske godine 2013./2014. novi partner u provedbi projekta Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Provođenje aktivnosti primarno je usmjereno na učenike sedmih razreda osnovnih škola, ali i na nastavnike, roditelje te cjelokupnu zajednicu. Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.

Kako bi se labinske osnovnoškolce, ali sve ostale relevantne subjekte u borbi protiv nasilja, upozorilo na ozbiljnost problema, sutra će se preventivne aktivnosti održati po slijedećem programu:

  • Interaktivna radionica u OŠ ''Ive Lole Ribara''za učenike sedmih  razreda škole s početkom u 10,50 sati. Radionicu će održati djelatnici Odjela prevencije Policijske uprave istarske te predstavnik udruge ''Status M'', koji će mlade uputiti na važnost izgradnje pozitivnih odnosa sa okolinom te važnost izgradnje kulture nenasilja među mladima.
  • Predstava ''Nasilje – za nasilje nema opravdanja'', koja će se izvesti u holu škole odmah po završetku radionice. Predstava je dio THE/ARTO projekta, a radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost, koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.


Stranica