Najava Dana otvorenih vrata policije u Poreču

Slika /2023/Dan otvorenih vrata Buje.JPG

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova

Foto: Ilustracija

Policijska uprava istarska nastavlja s održavanjem Dana otvorenih vrata pa će se tako ovog petka, 12. svibnja, policijski službenici družiti s građanima u sportskoj dvorani Veli Jože u Poreču.
Policijski službenici izložit će policijska vozila i opremu koju koriste u svakodnevnom radu, a građani će moći pogledati i pokazne vježbe. Program Dana otvorenih vrata odvijat će se prema sljedećem rasporedu:
 
10.00-10.30 sati razgledavanje policijske opreme i vozila
10.30-11.00 sati pokazne vježbe
  • 10.30-10.40 sati pokazna vježba rukovanja vatrenim oružjem
  • 10.40-10.50 sati pokazna vježba službenog psa
  • 10.50-11.00 sati pokazna vježba interventne policije
11.00-11.15 sati razgledavanje policijske opreme i vozila

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom pozivu i o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.
 
Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ''Josip Jović''. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.
 

Najave