Najava Okruglog stola "Zajedno za obitelj bez nasilja"

Slika PU_I/stop nasilju.jpg

Dana 23. studenoga 2011. godine u 10 sati u prostoru Zdravog grada u Poreču organizira se okrugli stol pod nazivom „ZAJEDNO ZA OBITELJ BEZ NASILJA“.

Foto: PU istarska

Odlukom Ujedinjenih naroda od 17. prosinca 1999. godine  25.11. obilježava se kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u znak sjećanja na dan kada je 25.11.1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Mirabal u Dominikanskoj republici brutalno dao ubiti diktator Rafael Trujillo. U Hrvatskoj se svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena.

 

Tim povodom PU istarska i Obiteljski centar Istarske županije, u suradnji sa Sigurnom kućom Istre i uz pokroviteljstvo grada Poreča i Zdravog grada, dana 23. studenoga 2011. godine u 10 sati u prostoru Zdravog grada u Poreču organiziraju okrugli stol pod nazivom „ZAJEDNO ZA OBITELJ BEZ NASILJA“.

Cilj ove aktivnosti je skretanje pozornosti javnosti na problem nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja, kao i upoznavanje javnosti s primjerima dobre prakse usmjerenim na suzbijanje nasilja u našoj zajednici.

Ovaj okrugli stol namijenjen je također informiranju i još boljem povezivanju stručnjaka iz različitih organizacija koji rade s obiteljima, u području pravosuđa, zdravstva, socijalne skrbi, odgoja, obrazovanja i civilnog sektora, koji će i nazočiti Okruglom stolu.



Stranica